NOVEMBER 29

1939 11:30 - Right now, I'm going to start reducing "tomorrow" - (Thanksgiving) I always have the most will power after I've eaten too much. To put it mildly I am a mess! (but I'll reform tomorrow)
1940 Fri Slept until 11:30 - Lovely... Went down town this aft. Saw people, wasted precious time Marg + Nessa + I enjoyed "remembering" tonight. Bill was supposed to call. Suppose he was angry at what I said yesterday Ha
1941 2:30 (GEE, I'LL HAVE A TIME LEARNING TO GET UP A MORNING AFTER THIS 10:30 A.M. JAG!) LEONARD MANAGED TO SPOIL MOST OF MY DAY BUT SALVAGED A FEW PRECIOUS HOURS - ) JO WAS OVER - GAVE HER SOME BALLET LESSONS FOR "ESSIE" - HOPE SHE DOES GRAY - 
1942 12:30 THE DAY DIDN'T END ON AS SOUR A NOTE AS I HAD EXPECTED... I WENT OVER TO BACH'S THIS AFT. FOR A WHILE, WROTE SOME LETTERS TONIGHT - DURING AGONIZING VOID FROM 6-8 - LATER ELEANOR + BILL + I WENT OVER TO DOW'S AND ATE CHOCLATE ICE CREAM...
1943

NOVEMBER 28

1939 1:00 HEAVEN help me if I don't get up at a more reasonable hour tomorrow morning. (Bed always seems most comfortable about the time you have to leave it!) Finished the 1st little dummy today I hope it isn't too extravagant...
1940 We ate at home today... It was more work for Mother than I planned on, even if it was just us 3... Bob, D.J. + Emil came over tonight. Bob has a new suit. Emil disgusted me a little. No Sense. Bob is so damn sweet.
1941 FRI I HOPE THE NEXT TIME I FALL IN LOVE IT WILL BE WITH SOMEONE WHO POSSESSES A LITTLE UNDERSTANDING + COOPERATIVENESS. IT WILL BE HARD TO FORGET LEONARD, CONSIDERING HIS RELATIVE PROXIMITY. WE WERE OVER AT D.J'S - POPCORN, BEER, RECORDS - AND PHLEGMATIC CONSTITUENTS - DAMN.
1942 SAT WE DIDN'T GET UP TILL 9:30... HAD SCRAMBLED EGGS IN THE KITCHEN... NESSAS CERTAINLY HAVE THINGS "NICE"... HELPED LEONARD PUT THE FINISHING TOUCHES ON MENUS AND TOOK THEM DOWN; WENT HOME + CHANGED, TOOK JEAN GIBSON TO LUNCH AT THE Town Club... MET VARIOUS PEEPUL... JEAN GAVE ME HER LOVELY AQUA MITTENS... I BOUGHT SOME BLUE STOCKINGS, A WHITE SLIP... SAW CLARA Joyce + IVER THIS AFT. I SHOULD HAVE SPENT TONIGHT with Clara - DARN LEONARD!
1943

NOVEMBER 27

1939 11:00 - And I was the gal who was going to start the dieting to-day! - Well there's always tomorrow! (I brought a chocolate cookie + Mlle to bed with me.) We had initiation of new members - it was very impressive -
1940 HOME - I WAS SO MAD; HAD MY REPORTS (6 WKS) HALF DONE - COME 3:15, COULD NOT FIND! - DO OVER, AND DAD WAITING! - LEFT EVERYTHING IN A MESS. SOME JOB TO COME BACK TO! ROADS WERE LOUSY, BUT WE MADE FAIRLY GOOD TIME. 
1941 GLAD TO GET OUT - EVEN IF IT WAS A BLIND DATE. FELT LIKE HELL THIS A.M. - CLEANED HOUSE... DINNER - TURKEY - LOVELY. SAW "THIN MAN"... AUTO SHOW - DYNAMITE - BACK OF SHERM'S HEAD REMINDED ME OF LEONARD. DAMN - FUN DANCING. 
1942 FRI STAYING WITH VIRGINIA... SHE HAS A GREAT DEAL TO HER - MORE THAN I GAVE HER CREDIT FOR - MARGUERITE  AND PEGGY WERE THERE FOR A WHILE. PEGGY IS THE ACME OF SELF- INDULGENCE... MARGUERITE of CRITICISM... HAD LUNCH WITH NAVY UNIFORM TODAY - ummm. ATTRACTIVE - HE CALLED FOR A DATE TONIGHT, too. If HE ISN'T MARRIED, I THINK I'LL HELP out WITH THE NAVY PROMOTION... 
1943

NOVEMBER 26

1939 Sunday. I just wrote 2 letters. - I've neglected Eleanor awfly - Well, I at least washed my hair + fixed my nails today. - And Sari + Marguerite + I went to a Charles Laughton thriller "Jamaica Inn" - so to bed.
1940 Gee, one more day to go - Tomorrow I'll be home! ... Wonder if we're going to Met... Don't know what clothes to wear. Fr. Class Play... pretty bad... If I hurry up + go to bed, it won't be long till morning - (Anyhow I can't think of anything important to write about!)
1941 Wed FEEL A LITTLE RIGHTEOUS - CLEANED UP THE ART ROOM - FELLAS WANTED ME TO GO Down Town w. THEM. NOPE. SO I WALKED HOME ALONE - PHOOEY... DESULTORY DAY. BOB WENT TO MLPS.
1942 THURS A VERY DULL DAY... I WORKED diligently ALL MORNING. CLEANING, GETTING THE TABLE SET. WE HAD A 20 POUND GOOSE... I READ MADAME BOVARY DIDN'T FEEL SO REPULSED BY IT AS NANA - HORRIBLE WOMEN - SOMETHING LIKE ME.
1943

NOVEMBER 25

1939 1:30 SAT. - I GUESS ALL THAT CUSSED NEED THAT PERVADED MY system is worn out - I had felt horribly nasty all day. - I wasted all afternoon "playing" in the act room (I felt like screaming all the time) - Bob + I went to the Sc. Party FUN. Bob + L + Bill + I went together until now
1940 12:00 Not quite so litterly nauseated with myself as I was about half an hour before - Did exercises about 25 minutes, took a bawth... Mentally + physically, have been mollycoddling myself long enough. More than anything I want to lose 15 pounds... Yet I seem to lack the guts to do anything about it. 
1941 Tues HAAKENSON HAS ABSOLUTELY NO INHIBITIONS THAT'S WHAT MAKES HIM SO MUCH FUN. - D.J. + I WENT TO ORCH. CONCERT - ASSIMILATED HIM AFTERWARD - BOB + LEONARD WERE TOO BUSY TO GO W/ US!
1942 WED. WENT OVER TO DONNA JEANS - WAS GLAD I DID... I'M SURE SHE LIKES ME - SHE'S JUST IN LOVE with LARRY... ITS COLD TONIGHT - SNOWED. BUT nice. WE ATE hamburgers DOWN AT Coney Island!
1943

NOVEMBER 24

1939 FRI. ROTTEN, LOUSY! - Went over plan with Mr. Eide and Leonard. - Okay - But sort of a let-down after all that pressure. - I never really know what to do next. - I felt so restless + depressed after walking home in the mist with Leonard.
1940 I'm still in a mist - only it's a fog, this time... I looked forward to seeing Freddie all day - Then act like a dope when I do - Nuts. His home is quite like I thought it would be... leather furniture... nice things... I was overcome with shyness, when I should have been vivacious. Can't I ever do anything right?
1941 Mon - GEE, I LIKE TO DRAW IN THAT SKETCH CLASS... LIKE TO HAVE A DEPT. PARTY! DID GESSO PANELS... I THINK LEONARD DELIBERATELY TRIES TO MAKE ME UNCOMFORTABLE... I'M IGNORING IT - OR TRYING TO - SPITZNAGEL WAS OUT - PSYCHIC - EMBARRASSING FAUT FAUX MATCH!
1942 TUES I STEPPED ON THEM A LITTLE - THEY QUIETED DOWN - FOR ABOUT HALF THE PERIOD... I'VE BEEN READING Nana - FRENCH REALISM - UGH... A SOUTH'N BOY - G.I. TRIED TO PICK ME UP THIS AFTERNOON - "HE SAID HIS NAME WAS GEORGE..."
1943